Ameliyattan bir süre sonra burun düşer mi ?
Hastada burun tıkanıklığı yaratan deviasyon varsa ve bu sorun septum denilen burun orta bölmesinin ortasından parça çıkarılarak düzeltilmişse, burunun orta direği konumunda olan ve yüksekliğini oluşturan bölgedeki desteğini bozar.
Burundaki ödem inerken, eksik olan kısım birbiri içine girerek eskisi kadar burunu taşıyamaz olur ve sonuçta burun yüksekliğinde azalmış bir görünüm ortaya çıkabilir. Bunun oluşmaması için ameliyatta farklı teknikler kullanmak gerekir.
Ameliyat edilmiş bir burun gerekirse tekrar ameliyat edilebilir mi ?
Evet. Tekrarlayan ameliyatlar yapılabilir. Fakat unutulmamalıdır ki her ameliyat, bir sonrakini daha zorlaştıran bir işlemdir. Bu yüzden mümkün olduğunca tek seansta işi bitirmek gerekir. Küçük düzeltme işlemleri kıkırdak eklemeler, fazla belirgin olmayan kusurları düzeltebilir.
Burunun büyütülmesi zor mudur?
Burun küçültülmesi kolay fakat büyütülmesi zor bir organdır. Bu yüzden ilk ameliyatta fazla doku çıkarıp çok küçültmemek gerekir. Küçültülmüş bir burnu büyütmek için kulaktan, kaburgalardan parça almak ya da sentetik bazı implantları kullanmak gerekir. Çoğunlukla organik materyaller tercih edilir.
Ameliyat sonrasında küçük deformiteler nasıl giderilir ?
Ameliyat sonrasında ele gelen fakat karşıdan görülmeyen çıkıntı ve girintileri düzeltmeye gerek yoktur. Hasta kendisi rahatsız oluyor veya karşıdan gölgelenme şeklinde rahatsızlık verici bir görüntü fark ediliyorsa bazı sentetik enjeksiyon maddeleri bunları gidermek için son derece yararlıdır. Yapımı kolay ve sonucu olumludur.